VOGN 11

01. BRUNCH:

Billedet er grimt,

men brunchen med Lykke var god.


02. ENHVER PIGES DRØM:

Min gode veninde Nicole spurgte mig, om jeg ville hjælpe hende med hende og hendes makkers opgave om sko til Designskolen. Og selvfølgelig ville jeg da det! Hun bad mig tage nogle billeder af ting i min lejlighed, som betød noget for mig, og skrive lidt om hver ting. Og her var hvad det blev til:Jeg går altid med min mors armbånd (det i sølv), som jeg så tydeligt kan huske, hun gik med, da jeg var en lille pige. Min oldemors ur, som er et gammelt og meget fint antikt ur. Og mit "charm" armbånd, jeg fandt i kælderen det sted, jeg boede, da jeg flyttede hjemmefra som 15-årig. Det er vigtigt for mig, at mine armsmykker i virkeligheden ikke er mine, forstået på den måde, at jeg er blevet "nummer to ejer". Det med at de fortæller en historie i sig selv. At de har en fortid som jeg ikke har været en del af, men er blevet tildelt mig senere hen i deres liv. Halskæden er ligeså min oldemors, eller kompasset er. Det havde jeg på en nytårsaften for snart to år siden, hvor jeg mente, at det ville kunne guide mig godt ind i det nye år.

Jeg er en pige med kærlighed for det klassiske. Og hvad er mere klassisk end en rød læbestift? Min røde læbestift betyder noget helt særlig for mig, da det er en vintage Christian Dior læbestift, jeg har fået forærende af en pige der mente, at den passede perfekt til mig.

Jeg har et klovne-gen, som tit kommer til udtryk i min påklædning. Jeg elsker at klæde mig ud. Klovnen står, for mig, som min humoristiske side, "pauseklovnen" jeg påtog mig i en tidlig alder. Mit klovne-gen er mig meget kært, da det har været mig en overlevelsesmekanisme igennem mange års mobning. Men klovnen står også for det sørgmodige. I mine øjne viser en klovn flere sider.

Dette er min oldemors sko. Min oldemor var født med deforme fødder og forskelligt længde ben.

PIPPI POWER er min yndlings bog. Det er en form for livsstilsbog. Indholdet peger hen imod at leve som Pippi Langstrømpe - efter det lidt skæve og især efter lysten. Hvilket er noget der både afspejler mig som person, da jeg gerne vil leve så "pippisk" som muligt, men især også i min påklædning. Jeg elsker de skæv træk. Og hvem kan være trist, hvis de går og leger Pippi?

Dette er et billede af min morfar som ung i 60erne. Min morfar har haft en stor indflydelse på mit liv, lige siden den dag, jeg lærte at gå. Han hev mig med på museer i tide og utide, så han var den der åbnede mine øjne for det kunstneriske. Vi klædte os tit ud sammen, da jeg var lille, og han fik mig altid til at føle mig som en prinsesse. 60erne er også noget, jeg er meget inspireret af. En stor del af min garderobe er i snit og farver fra 60erne. Der står også en lille pingvin foran ham, fordi det er hans yndlingsdyr, og både den og fotografiet er sort/hvidt. Jeg ejer faktisk også en vaskeægte pingvin frakke, for at det ikke skal være løgn.

Dette er et par af mine yndlingssko, som ikke er ofte brugt, da jeg er meget øm overfor dem. Jeg kalder dem for "lyserøde skyer og regnbuer", men i virkeligheden hedder de Salvatore, da de er er et re-design (af Jeffrey Campbell) af et par af Salvatore Ferragamos originale og ikoniske sko, som han designede til modellen Judy Garland i 1938.

De sorte støvler er et par gamle skøjter, jeg har skruet selve skøjtedelen af. Disse par sko kalder jeg for henholdsvis Pippi Langstrømpe og Peter Pans støvler. Jeg synes, de er fjollede og de frembringer mit (kæmpe) Peter Pan syndrom. Det er rart og barnligt.

Da jeg var lille, satte jeg ofte min morfars LP Svanesøen af Tchaikovsky på, og dansede og hvirvelede rundt. Dengang var min største drøm at blive balletdanserinde. Men det skete aldrig. Jeg er dog stadig utroligt fascineret af af det fine og meget elegante ved ballet. Og med denne smukke (næsten mug) grønne kjole af tyl og silke og disse fine tofarvede kilehæle, føler jeg mig ganske fin og elegant, næsten som en ægte balletdanserinde.


Derudover har Nicole og hendes makker Jovita interviewet mig i mange mange timer.


03. DEN RUNDE FORM:

Nicole bad mig også tage billeder af hvilket tøj og hvilke sko, jeg tog på om morgenen, og hvorfor. Den ene dag blev jeg inspireret af den knold, jeg vågnede op med. En rund form.


04. UNDER DYNEN:

Hver aften, når jeg går i seng, står Frk. Nilsson og glor skiftevis på mig og min dyne, til jeg løfter den op, så hun kan putte sig i ske med mig. Det er en af de dejligeste følelser, jeg kender til.


05. FAMILIE LATTE:

Både min mor og min morfar har været på besøg i Kolding. Og jeg har sågår også været i Århus med dem. Det er meget sjældent, det sker, at vi er samlet, så det er noget, jeg sætter stor pris på.06. DET HVIDE LYSSNIT:

Jeg har fået en lysterapilampe i førtidsfødselsdagsgave af min morfar. Og lyset er fuldstændig fantastisk.


07. RISOTTO:

Jeg har haft begivet mig ud i at lave risotto for første gang.

Og det var ganske vellykket.

08. LIDT FEST OG ET LÆNGERE PITSTOP:

Jeg har også festet lidt med venner og bekendte, inkl. de velkendte hvide russere.


Lykke så sød ud (som altid).
Bellis rakte ud efter noget, hæhæhæ.
Og gav det et "thumbs up!".
Vi mødte også alle sammen Stuhrs nye kæreste, Johanne.
Så tog vi i byen. Bellis og jeg fik en bajer i Pornobaren.
Så mødte vi Malthe, og tog kort tid derefter hjem til hende igen, for at "efterfeste".

09. REJEMADDER:

Ja, hvad kan jeg sige? Hvem elsker ikke rejemadder og asparges?10. MODELLA FRK. NILSSON:

Min kat er ca. den sødeste i hele verden. Og hun nyder al den opmærksomhed, hun kan få.


11. I AM THE MOON:


And you are the wolf.

In the endless sky we are the one. In my dreams, wolf and I. Before the world you know was, like it is, I held the love and once, I was his.

But he is a lonely man, so this was done. The only place we had to meet was night, while the sun he sleeps in the shadows, we can hide on the mountain side, we spend our time together. But it is gone, when morning comes. How many days the nights will come and go, while the only light you see is from my glow?

You are the one, and I am the moon. And in the endless sky we are the one, we are alive in my dreams. In my dreams, wolf and I.PS. Der har været ufatteligt mange ellevetaller i mit liv den sidste uges tid. Og jeg har lært, at jeg er kontrol-freak ud over alle grænser. Og jeg har også lært det der med at lukke lidt af for det hele. Det sidste er ganske rart endelig, at kunne.Ingen kommentarer: