WINTER WONDER VACATION

I søndags hyggede jeg med Frk. Nilsson.

Jeg drak the med Pida.

Jeg forærede hende et fint armbånd. En af stenene var faldet ud, så det erstattede jeg med stenen fra en ring, vi engang fandt sammen i en lille brandert.

Jeg tror, hun blev glad for det for, hun lavede i hvert fald lækker mad.

I mandags drog jeg mod min Moffe i de svenske skove. Om tirsdagen fik vi flotte blødkogte æg til morgenmad.

Da vi var ude og køre, så vi en elg. Jeg var lidt langsom med kameraet, da jeg var meget betaget. Men man kan da lige skimte det pragtfulde dyr på billedet.

Vi spiste frokost i Kosta. Jeg fik verdens klammeste alla hjärtans dag tärta til dessert.

Moffe tyggede på sin ostemad.

På lagersalg i Kosta kiggede vi efter et par nye støvler til mig. Uden held. Men jeg fik alligevel et par ting med. Og ja, jeg er inde i en pink-periode.

Til forret diskede Moffe op med gode sager.

Hjemmelavede blinis!

Da jeg var ude og ryge min morgensmøg onsdag morgen opdagede jeg en masse fine spor ved mit askebæger. Tossede fugl(e).

Når jeg er oppe ved min morfar har jeg altid noget liggende ved siden af min plads ved spisebordet. Den lille fine the-tuttelut fra Harrods fik jeg af Moffe.

Moffe hældte pink sprudelwasser op. Okay, det var ikke danskvand, men champagne. Ordet sprudelwasser er bare et sjovt ord.

Til forret fik vi hjemmebragt økologisk champignonsuppe.

Til hovedret fik vi torskeryg med grøntsager.

Og til dessert fik vi ost.

Torsdag lavede jeg havregrød til Moffe. Det gik ikke så godt. Men senere hen blev det tåleligt for den gamle. Jeg håber, han bliver ved med at spise det til morgenmad, så han måske kan få bare lidt mindre maveproblemer.

Moffes hus så så fint ud med sne omkring.

Og vejen var lang og hvid.

Mine støvler var noget beskidte, men Moffe rensede og pudsede dem inden, jeg tog afsted.


Vi tog til Kalmar. Og traditionen tro, fik vi Sussi og Leo til frokost.

Og café! Jeg fik äppelpaj og caffe latte. Svenskerne er tossede; de kalder en kage for en tärta og en tæte for en paj.

Moffe var fornøjet over sin varme kakao og æblemuffin.

Derhjemme fik vi kammuslinger på jorskok purré og med hummersauce til forret.

Og en lækker RisOtto (hæhæ) til hovedret.

Mine øreringe pyntede fint på lysestagen.

Efter midnat stod den på Baileys, en bog om undertøj og lange snakke.

Da vækkeuret på mit værelse var gået lidt i udu, havde vi købt et nyt fint lyserødt (det skal jo matche) vækkeur i Kalmar.

Om fredagen fik vi salat med gedeost til forret.

Moffe syntes der manglede valnødder på i salaten, så det kom der.

Og til hovedret blev der serveret kylling med æbler.

Moffe brændte rørsukker på vores creme brulee.

An damn you, creme brulee! Hvorfor skal du smage så godt, når du er så fed?

I lørdags drog jeg mod Danmark igen. Jeg tog et stop i hovedstaden og mødtes med Tobias til en kop sosomething-something. My treat, åbenbart. (Og jeg undskylder meget for din knapt så tilfredsstillende varme kakao i Hollywood, men du ved, du kan få en god kop hos mig i Kollywood hvis, du en dag skulle beslutte dig for at komme hertil). Men som den galante unge mand, han nu engang er, gav han en bid mad, inden jeg skulle med toget. Og han bar sågår min tungeste taske.

Da jeg kom hjem igår aftes lavede jeg en "to do" liste, så min dag idag ikke bare fordrev fuldstændig.

Jeg tror, Frk. Nilsson havde savnet mig. Eller også havde hun bare et godt øje til mine 'nye' sutsko fra Moffe.

Jeg fik skruet min nye (gamle) knage fast i reolen idag. Den blev købt hos Ria i Nybro. Ria er en genbrugsbutik. Der købte min morfar også et smukt smukt chatol til mig. Jeg har ønsket mig sådan et i årevis, og nu, eller om 2 måneder, får jeg endelig et! Og og og(!!!) jeg får en af min Moffes gamle Verner Panton stole til. Åh, hvor jeg tror, det bliver noget så fint!

Jeg har også (endelig!) modtaget min bog med posten. Jeg glæder mig til at komme i gang med den.
Her til aften lavede jeg panerede broccoli og en wrap med gode sager.

I løbet af dagen har jeg fået ordnet næsten alt på min liste. Imorgen ordner jeg kattebakken. Og ak, loppemarkedet er først på næste mandag.


Imorgen er det mandag, og jeg har ondt i maven, for imorgen skal jeg starte som praktikant i en klub for 10-12 årige. Og jeg er ikke just tilfreds med det. Jeg føler, endnu engang, at jeg bare er blevet anbragt et sted fordi, det var "nemt og normalt". Well, have I got news for you, du, min imkompetente jobkonsulent, jeg er hverken "nem" eller "normal". Meningen med praktikken er, at jeg skal blive afklaret omkring uddannelse. Og jeg har været ret tydelig omkring, at jeg ikke(!) vil være pædagog. Åh, men altså... jeg må få ringet til kommunen og be dem om en ny jobkonsulent, for hende her, hun forstår tydeligtvis ikke en hulende af hvad, jeg siger til hende. Jeg synes, hun virker meget uprofessionel. Hun har flere gange direkte skældt mig ud, og endda overfor min kommende chef til en jobsamtale (ja, det havde hun ikke engang fortalt mig, det var). Hun mente, at jeg virkede ligeglad, og fortalte mig, at jeg ikke kunne opføre mig sådan, uanset min situation. Sjovt nok, var jeg altså ikke ligeglad, jeg var trist over, at jeg måtte nøjes og så var jeg fandens forvirret over den måde alting blev arrangeret på. Det her er noget der går mig så meget på, at jeg får mareridt om natten. Da jeg var i Sverige drømte jeg, at jeg blev voldtaget. Hvis man tyder det, betyder det, at man føler sig dårligt tilpas over manglende kontrol over sin egen situation med et eller andet. Hurra for det. Nu vil jeg gå i seng og håbe på, at børnene tager godt imod mig imorgen, for jeg er ærligttalt så skræmt, at jeg er ved at skide i bukserne.

Farvel du rare vinterferie, og på gensyn næste år!


Ingen kommentarer: