FOLD YOUR HEELS AND SKIP THE WHYS. HONESTLY, I CAN'T TAKE TONIGHT. I'LL RIDE THE RADIO AND DANCE TO FALL.

Nu er min ferie slut. Den var ikke så lang, som jeg kunne have ønsket mig, men ak, jeg overlever jo nok. Og inden hverdagen starter igen, vil jeg lige dele et par små klip af min ferie:


Jeg startede min ferie med at pakke en kæmpe kuffert, kaste mig selv og kuffert ned af en masse trapper og hoppe på et tog. Første destination; hjem til Mathias.


Et par dage forinden, havde jeg fundet ud af, at mit objektiv var i stykker. Mathias var heldigvis så sød at låne mig et af sine objektiver julen over, så jeg kunne dokumentere min jul hos Moffe i Sverige:


Hos Moffe blev der serveret "verdens bedste morgenmad".


Og jeg viste Moffe, hvad Mathias havde givet mig i fødselsdags/julegave. Han er jo en betænksom ung mand, der havde hørt efter, når jeg talte om tørt hår og tørre læber. Jeg gav ham min sidste Dr. Pepper, which is kind of a big deal. Og en hue der kunne matche de vanter, vi havde købt til ham på Christiania et par uger forinden.


Da jeg stod udenfor, oplevede jeg et dusin gæs flyve forbi. Jeg råbte efter Moffe og fortalte ham om de gæs der lige var fløjet forbi, og hvordan jeg kunne huske historien om Nils Holgerssons forunderlige rejse, vi læste, da jeg var lille. Moffe fandt en svensk 20'er med Nils Holgersson frem og lagde den foran mig.


Juleaften(eftermiddag) lagde vi pakker frem,


Moffe miksede et par drinks til os,


kiggede op,


og skålede for dejligt selvskab.


Han startede med at pakke en pakke op.


Og så pakkede jeg en op. Jeg fik bl.a. en første udgave af Tove Ditlevsens Pigesind der kun er blevet lavet i 500 eksemplarer og Marilyn Monroes The Last Sitting.


Moffe fik sin yndlings whiskey i miniature udgave,


og en kæmpe stak af mine fotografier.


Og så spiste vi ellers langtids stegt and i Römertoph med rodfrugter og brun sovs.


Moffe havde også fået en gave af grannarne, en pose fyldt med lækkerier. Bl.a. hvid chokolade med lakrids og lyserødt glimmer.


Omnomnomnom.


Og en the - gyldne drømme, som han gav til mig.


På vej i seng opdagede jeg et hjerte i loftet af entréen, siden gik jeg op på So-Mie-Ro, havde mine egne gyldne drømme og sov længe.


Dagen efter slappede vi af og fik en fantastisk, lækker middag.


Frisk pasta med strimler af oksekød i en sauce af blåskimmel ost og valnødder på toppen.


Jeg hev min nytårskjole frem og gik i gang med at sætte vintage swarowski krystaller i små holdere og derefter lime dem fast på den.


Imens sad Moffe i en lænestol,


og læste lidt i sin bog.


Dagen efter vågnede jeg op til et sødt dækket morgenbord.


Vi gjorde os i stand og drog mod Kalmar.


Her tog vi ud og svingede med dankortet. Desværre købte vi ikke denne lysekrone,


men det kan man heller ikke,


for den er fast inventar på Kullzénska Caféet. I stedet fik jeg en masse nyt undertøj, inkl. en meget smuk grime (- ligesom på en hest; Moffesk for BH), en kæmpestor lyserød trolley med 4 hjul og et par nye notesbøger.Derhjemme lavede vi gammeldags kylling med tomatsalat.


Moffe var en grumpy ol' man,


men heldigvis en sjov en af slagsen.


Vi afsluttede dagen med film i fjernsynet og en stor portion sorbet is.


Vi spiste også en del æg, GULA, GULA, GULA ÄGG!


Moffe havde siden sidst slæbt alle sine gamle modelbiler frem og sat dem til display oppe på sin bogreol.


Og med lidt tilsat humor, kørte et par stykker ud over kanten.


Moffe og jeg havde døbt min nytårskjole Starry, Starry night og hængt den op på guldspejlet.


Moffe havde engang købt en fancy saml-selv hjort på Louisiana, som han endelig har fået samlet. Needless to say; jeg har den sejeste Moffe i verden!


Inde på kontoret,ved siden af de tilduggede, gamle vinduer,


havde Moffe skiftet et gammelt foto med mig ud med et af dem, han fik i julegave.


På klaveret, blandt gamle familiemedlemmer,


var jeg også blevet foto-fornyet. Og forresten, hvor fantastisk er den der ramme ikke lige? Moffe er begyndt og fortælle mig ret ofte, hvor meget jeg betyder for ham og har gjort siden jeg kom til verden. Hvad er det nu, han kalder mig... "sunshine of my life". Lidt ligesom Moffe er min nordstjerne; den stjerne der skinner allermest af alle stjerner, den man altid kan se, og som altid kan vise en vejen hjem. Eller frem, hvis man har brug for det.


Ude på spisebordet lå mine beregninger på hvor mange swarowski krystaller, jeg havde sat på min kjole. 492 små, blinkende finurligheder!


Til aftensmad lavede Moffe sin kendte spaghetti med kødsovs - inkl. alle former for tomater; friske tomater, soltørrede tomater, tomat puré, hakkede tomater og sikkert også en form for tomater ingen andre kender til. For sådan er min Moffe Loffe.

Efter 6 dage hos Moffe, pakkede jeg atter min kuffert og blev smidt på et tog. Denne gang var Destinationen Brønshøj, hjem til Vaike:


Vi skulle fejre nytår sammen. Vaike ville være min mand og iklædte sig skjorte og slips og dansede rundt. "Skal jeg tage med dig, og gribe dig, hvis du falder?".


Er hun ikke bare noget af det sødeste? Hun satte lånte mig endda sit objektiv, sin flash og satte et stativ op, så jeg kunne dokumentere mit nytårs look:Imens jeg væltede rundt med mit kamera på et stativ, sad Vaike pænt og ventede.


Jeg elsker Vaike af hele mit hjerte. For på trods af kulkældre, knuste små pigehjerter, evig pessimisme og misantropi, så er det som om, hele verden virker okay, når blot hun smiler.


Vi startede nytåret med lyserød champagne, stjernekastere,


og var panikslagne over al fyrværkeriet.


Dagen derpå tilbragte vi i sengen med chick flicks, junk, cola og varmedunke. For d. 1 januar er en dag der ikke rigtig findes alligevel.
KNUS + KRAM,

Ingen kommentarer: